یک کارشناس اقتصادی گفت: اقتصاد ایران درگیر چرخهی رکود و تورم شده و اگر تورم فراتر از پیشبینیها شود، بازار پول مجبور میشود برای مقابله با ابرتورم، نرخهای سود را بالاتر از نرخ فعلی ببرد.
تازه ترین آمارهای گمرک نشان می دهد گرچه صادرات ایران به آلمان در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی نزدیک به سه برابر افزایش یافته اما از نظر ارزشی رشد آن کمتر از یک درصد بوده است.
عضو شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه نمیتوان نرخ دلار با به صورت مصنوعی پایین نگه داشت، گفت: قیمت واقعی دلار ۸ هزار تومان و یا اندکی بیش از آن است.
روزنامه های اردو زبان «امت» و «نوای وقت» پاکستان در مقاله ای با اشاره به اینکه ایران بر اساس عرف بازار به مشتریان نفتی تخفیف میدهد، پیشنهاد دادند: کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان پیشنهاد نفتی ایران را بپذیرند.
شاخص کل فرابورس ایران از ابتدای معاملات روز گذشته به واسطه افزایش قیمتها بار دیگر به مسیر صعودی بازگشت. در مجموع این نماگر روند افزایشی خود را حفظ کرد و در پایان معاملات رشد بیش از ۱۸ واحدی را به ثبت رساند. با توقف «آیفکس» در سطح ۱۵۰۱ واحدی بازدهی فرابورس ایران از ابتدای سال تاکنون به حدود ۳۷ درصد رسید که بازدهی نسبتا قابل قبولی به شمار میرود.
رئیس مجلس شرایط فعلی کشور را فرصتی برای بازسازی درونی اقتصاد دانست و گفت: باید از این فرصت برای تسهیل فضای کسب و کار به ویژه در صنایع کوچک و متوسط استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه بوعلیسینا با تأکید بر اینکه بسته ارزی دولت چیز جدیدی نیست، گفت: بسته ارزی در واقع ادامه اتخاذ سیاست تخصیص بهینه منابع ارزی کشور در راستای مقابله با کمبود احتمالی منابع ارزی در شرایط بحرانی فعلی و آینده ناشی از ادامه تحریمها است و امیدوار بودیم دولت بندهای اضافه شده به بسته ارزی را زودتر اعلام میکرد.
پس از اعلام بازگشت دوباره تحریم ها، تلاطمات ارزی و انتظارات تورمی، برخی با تاکید بر بازگشت ایران به روزهای جنگ –البته اقتصادی- بر طبل لزوم قیمت گذاری دولتی برای کالاها به منظور حمایت از مردم کوبیدند که امروز اثرات اعلام ارز رسمی و قیمت گذاری در برخی کالاها به وضوح نمایان است.